Zinc Gluconate (25mg)

Zinc Gluconate (25mg)

Zinku ndihmon në formimin e ADN-së, materialin gjenetik qelizor, dhe është qenësor për ndarjen dhe rritjen e qelizave.

Zinku i nevojitet trupit për funksionalizimin e mbi  300 enzimave të ndryshme, dhe rrjedhimisht, luan rol jetik në një gamë të gjerë të proceseve biologjike.

Zinku ofron përfitime plotësuese pasi që ndihmon në funksionimin e duhur të hormonit insulinë.

 

SKU: 295.
Category: .

Zinku kontribuon në funksionimin e shëndetshëm të sistemit imun dhe luan rol të rëndësishëm në funk- sionimin e sistemit mbrojtës natyror të trupit.

  • Mbron qelizat dhe indet nga efektet dëmtuese të dëmeve oksiduese,
  • Ndihmon në mbajtjen të shëndetshme dhe fortë të plotëve, lëkurës dhe thonjve,
  • Merr pjesë në mirëmbajtjen e balancimit acid-bazë,
  • Merr pjesë në metabolizmin normal karbohidrat,
  • Kontribuon në mirëmbajtjen normale të funksionit të trurit,
  • Ndihmon në mirëmbajtjen e strukturës së shën- detshme kockore,
  • Ndihmon në mbajtjen të shëndetshme dhe fortë të plotëve, lëkurës dhe thonjve