Hair, Skin And Nails

Hair, Skin And Nails

 Flokë, lëkurë dhe thonj – Vitaminat me bisht të kalit

Ky produkt është krijuar vecanërisht për të mirëmbajtur shëndetin e flokëve, lëkurës dhe thonjëve. Përbërësit aktiv në tabletë kanë efekt optimal në gjendjen e lëkurës tuaj, në cilësinë e flokëve tuaja dhe në fortësinë e thonjve.

Produkti përmban bisht kali (Equisetum arvense), që është një bimë  që është përdorur në mjekësinë tradicionale si çaj, apo si banja apo kompresione, për trajtimin e çrregullimeve të lëkurës, sistemit loko- motor, veshkave dhe fshikëzes urinare, reumatizmit dhe cermës; Është burim i shkëlqyeshëm natyral i L-cisteinës dhe mineraleve kalcium, kalium, selen dhe silic, që ndihmojnë dhe forcojnë rritjen       e flokëve.

 

SKU: 267.
Category: .

Historikisht, acidi para-aminobenzoik (PABA) është përdorur për ta stimuluar rritjen e flokëve dhe reduktimin e zbardhjes së flokëve që shoqërohet me mungesë ushqimi apo stres.

Kolina metabolite (në formën e kolinë bitartrate) dhe inositol të dyja janë shenja të fosfolipideve. Fosfolipidet janë të rëndësishme për zhvillimin e shëndetshëm të folikulit të qelizave të flokëve.

L-cysteine mbështet fortësinë e flokëve duke ofruar sasi adekuate të sulfurit në qelizat e flokëve. Lëkura, thonjtë, dhe flokët kanë sasi të lartë të l-cysteine. Kemi prova se proteina me sasi të lartë të sulfurit, si është l-cysteine, mungojnë nga flokët e pacientëve që humbin flokët. Plotësimin e dietës me l-cysteine rrit përqindjen e proteinave të pasura me sulfur në flokë.

Sulfuri është i pranishëm me bollëk në qelizat e  keratinizuara  të flokëve. Kimikisht, sulfuri ka aftësinë që të formojë lidhje të forta që        i kontribuojnë fuqisë së flokëve të shëndetshme. Metilsulfonilmetani (MSM) është një burim i natyrshëm dhe shumë i absorbueshëm i sul- furit i nevojshëm për formimin e keratinës në thonj, lëkurë dhe flokë. Doza e rekomanduar është 1 tabletë në ditë, me ushqim ose ujë.