Biotin (B7)

Biotin (B7)

Historikisht, acidi para-aminobenzoik (PABA) është përdorur për ta stimuluar rritjen e flokëve dhe reduktimin e zbardhjes së flokëve që shoqërohet me mungesë ushqimi apo stres.

Kolina metabolite (në formën e kolinë bitartrate) dhe inositol të dyja janë shenja të fosfolipideve. Fosfolipidet janë të rëndësishme për zhvillimin e shëndetshëm të folikulit të qelizave të flokëve.

 

SKU: 286.
Category: .

L-cysteine mbështet fortësinë e flokëve duke ofruar sasi adekuate të sulfurit në qelizat e flokëve. Lëkura, thonjtë, dhe flokët kanë sasi të lartë të l-cysteine. Kemi prova se proteina me sasi të lartë të sulfurit, si është l-cysteine, mungojnë nga flokët e pacientëve që humbin flokët. Plotësimin e dietës me l-cysteine rrit përqindjen e proteinave të pasura me sulfur në flokë.

Sulfuri është i pranishëm me bollëk në qelizat e  keratinizuara  të flokëve. Kimikisht, sulfuri ka aftësinë që të formojë lidhje të forta që        i kontribuojnë fuqisë së flokëve të shëndetshme. Metilsulfonilmetani (MSM) është një burim i natyrshëm dhe shumë i absorbueshëm i sul- furit i nevojshëm për formimin e keratinës në thonj, lëkurë dhe flokë. Doza e rekomanduar është 1 tabletë në ditë, me ushqim ose ujë.