Laktoferina – për të forcuar sistemin imunitar

Laktoferina – për të forcuar sistemin imunitar

Cdo ditë sistemi imunitar i trupit tonë vepron kundër agresioneve të jashtme. Agjentët armiqësorë si viruset, bakteret ose parazitët përpiqen të sulmojnë trupin tonë nga jashtë dhe më pas të përhapen brenda.

Kjo ndodh veçanërisht gjatë sezonit të dimrit. Temperaturat e ulëta dhe ambientet e lagështa dhe pak të ajrosura mund ta bëjnë sistemin imunitar të dobët, duke na ekspozuar më shumë ndaj çrregullimeve tipike të dimrit. Në rastet e tilla është e mundur të ndërhyhet për të rritur mbrojtjen imune duke ndjekur disa masa paraprake.

Për të forcuar sistemin imunitar, zinku, vitamina C dhe vitamina D janë thelbësore.

Ne mund t’i marrim këto lëndë ushqyese përmes një diete të ekuilibruar. Agrumet dhe frutat e kuqe janë shumë të pasura me vitaminë C, ndërsa ekspozimi ndaj rrezeve të diellit është burimi kryesor i vitaminës D.

Përveç mineraleve dhe vitaminave, laktoferina mund të jetë shumë e dobishëm për të forcuar sistemin imunitar.

Çfarë është laktoferina?

Laktoferina është një glikoproteinë që gjendet kryesisht në qumështin e gjitarëve dhe përfaqëson rezervën kryesore të hekurit në qumësht. Doza maksimale e rekomanduar e laktoferinës është 200 mg në ditë.

Laktoferina është e pranishëm në sasi të larta veçanërisht në kulloshtër, lëngu i prodhuar nga gjëndrat e qumështit menjëherë pas lindjes. Ky lëng i siguron foshnjës antitrupa, proteina, karbohidrate, yndyrna, vitamina dhe minerale thelbësore për rritjen dhe forcimin e sistemit imunitar. Laktoferina për fëmijët është një burim i rëndësishëm hekuri dhe një mjet mbrojtës kundër infeksioneve virale dhe bakteriale.

Ku gjendet laktoferina?

Proteina laktoferinë nuk gjendet në asnjë ushqim tjetër, përveç në qumështin e gjitarëve. Prodhohet gjithashtu nga trupi ynë, por vetëm në sasi të vogla: është e pranishëm në lot, pështymë dhe qelizat e sistemit imunitar.

Për çfarë përdoret laktoferina?

Kjo glikoproteinë ka aftësinë të lidhë hekurin dhe ta transportojë atë në gjak. Për këtë arsye, marrja e laktoferinës në sinergji me hekurin mund të jetë e dobishme për ata që vuajnë nga mungesa e hekurit.

Përveç kësaj, laktoferina ushtron një veprim antibakterial dhe antiviral. Ndihmon për të rritur mbrojtjen natyrale të trupit tonë, duke parandaluar hyrjen e agjentëve të jashtëm që mund ta sulmojnë atë. Prandaj, marrja e tij mund të jetë e dobishëm për forcimin e sistemit imunitar gjatë periudhave me ekspozim më të madh ndaj temperaturave të ulëta dhe sëmundjeve sezonale.

Principium Lattoferrina, suplement me zink

Marrja e laktoferinës përmes konsumimit të qumështit është shumë më e ulët se sa ajo që garantohet nga merrja direkt e suplementit laktoferinë. Për këtë arsye, mund të jetë shumë e dobishme ta merrni atë në mënyrë periodike.

Shtesat më të mira të laktoferinës janë ato që përmbajnë minerale si përbërës shtesë që kontribuojnë kështu në funksionimin normal të sistemit imunitar. Zinku është njëri prej tyre, një mineral i pranishëm në trupin tonë në sasi të vogla, por thelbësor për mirëqenien tonë. Funksionet kryesore të zinkut kanë të bëjnë me funksionimin e duhur të sistemit imunitar.

Principium Lattoferrina 200 mg është një shtesë ushqimore në dozën maksimale ditore të laktoferinës, që gjithashtu përmban edhe zink. Principium Lattoferrina nxirret nga qumështi i gjedheve nga blegtoria e qëndrueshme.

Për të kaluar direkt tek produkti Principium Lattoferrina , klikoni këtu…